A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Будинок дитячої творчості Лугинської селищної ради
Коростенського району Житомирської області

Новини

Дата: від до Скинути

«Великодні писанки»

07 квітня 2023 року на базі комунального закладу позашкільної освіти «Обласний Центр дитячої та юнацької творчості» Житомирської обласної ради відбулася ХХІІІ обласна виставка-конкурс «Великодні писанки». Вихованці Будинку дитячої творчості від гуртка «Писанкарство» (керівник Оксана Атаманчук) стали учасниками заходу та вибороли у номінації «Писанки» такі місця: Вікторія Васькевич у віковій категорії 15-18 років - диплом ІІ ступеня, Федчук Лілія у віковій категорії 11-14 років - диплом ІІІ ступеня, Федчук Вікторія у віковій категорії 6-10 років - диплом ІІІ ступеня. Вітаємо наших вихованок! Бажаємо досягати нових вершин, навчатися новому, розвивати свої таланти, нових перемог!

12:33 11.04.2023

Великодня майстерня

Писанка – цей мініатюрний витвір народного мистецтва – є потужним конденсатором краси, якою наш народ  збагатив спадщину православної традиції. Цей сакральний предмет, створений власноруч зі щирою молитвою та добрими помислами, неодмінно стане змістовною окрасою вашого життя. Адже це не просто гарно розписане яйце. А мистецтво писанкарства одне з художніх ремесел, яке може відобразити усі сторони життя народу – історію, ужитковість, звичаї, вірування, естетичні уявлення. Завдання нашого покоління зберегти українські традиції та дати їм нове життя в сучасному світі. Тому, 05 березня 2023 року, напередодні Великодніх свят, відбувся майстер-клас з писанкарства на базі Лугинського ліцею №2, який підготували керівник гуртка БДТ Оксана Атаманчук та  її вихованка  Вікторія Васькевич. Наші майстрині вирішили  навчити дітей самим робити писанки. Оксана Дмитрівна  та Вікторія ознайомили учасників майстер-класу з історією писанки «Берегиня», яка була знайдена першою на території Полісся, з  традиціями, орнаментами та матеріалами для уявлення про роботу з писанкою. Здобувачі освіти та педагоги вчилися виконувати мотиви поліської писанки – вербову гілочку та квіточку. Учні спробували, і хоч хвилювалися, та все ж кожен створив власну писанкову історію, а готові вироби учасники забрали собі на згадку як обереги. Великодня майстерня була наповнена атмосферою доброзичливості та співпраці, яку допомогла створити акомпаніатор БДТ  Ольга Коржук, та подарувала всім присутнім масу позитивних емоцій і задоволення! Ми щиро дякуємо адміністрації Лугинського ліцею №2 за гостинність, співрацю та допомогу в проведені майстер-класу. Миру нам усім, і нехай світле свято Великодня принесе нам швидку ПЕРЕМОГУ!

16:09 07.04.2023

«Писанко, живи!»

         Відразу після свята Водохреща  аж до  Великодня та Трійці   українці писали писанки. Цим займалися переважно жінки, іноді чоловіки та діти. Писанка була своєрідною листівкою з побажанням людям здоров'я, добра, миру, благополуччя. Зрештою, писанка - це символ весни, сонця, повернення природи до життя. Тому  21 лютого 2023 року на базі БДТ відбувся майстер-клас з писанкарства , який провела майстриня писанкарства Серебрянська Галина Григорівна (у минулому екскурсовод  музею архітектури і побуту України   с.Пирогів Київської області), для всіх бажаючих: батьків вихованців гуртка писанкарства, педагогів ліцею №2, працівників бібліотеки. Організатор заходу Атаманчук О.Д, керівниця гуртка писанкарства БДТ. Майстер -  клас пройшов у теплій дружній атмосфері, під звуки чарівної музики, яку підготувала  акомпаніатор БДТ Коржук О.Ф. Серебрянська Г.Г. поділилася  практичними навиками   виготовлення поліської писанки, її оздобленням та вибором кольорової гами. Учасники майстер-класу занурилися  у велику та своєрідну історію цього маленького звичаю, отримали   безліч позитивних емоцій від спілкування з майстринею та результатів своєї роботи. Сьогодні, як ніколи, так важливо зберегти  звичаї і  традиції  українців та передати їх  наступним поколінням, адже писанка є одним із символів України, оберегом дому, сім'ї, родини.

11:16 22.02.2023

Зимова казка

14-15 грудня 2021 року на базі Обласного центру дитячої та юнацької творчості  відбулася  XI обласна виставка-конкурс  декоративно-прикладного мистецтва «Зимова казка». Програма виставки-конкурсу передбачала  індивідуальну участь кожного представника делегації у трьох складових: представлення конкурсної роботи, відеоматеріалів про її виготовлення та виконання практичного завдання (онлайн). Вихованці Будинку дитячої творчості долучилися до конкурсу та подали творчі роботи  на виставку у п’яти номінаціях із шести. Результати конкурсу знову порадували нас, адже ми маємо чотири призових місця, це: у номінації «Дідухи» - диплом абсолютного переможця отримав Поляков Дмитро, вихованець фольклорно-літературного гуртка «Берегиня» (керівник Оксана Атаманчук); у номінації «Павуки» - диплом І ступеня виборола Федчук Лілія, вихованка гуртка «Народні ремесла України» (керівник Катерина Борова);  у номінації «Новорічні ялинки» - диплом ІІ ступеня у Тимошенко Катерини, вихованки  гуртка «Виготовлення іграшок-сувенірів» (керівник Наталія Закусило); у номінації «Ялинкові прикраси» - диплом ІІІ ступеня виборола Федчук Вікторія, вихованка гуртка «Сувенірна крамничка» (керівник Тетяна Левченко); у номінації «Різдвяні зірки» - диплом учасника у Климчук Любові, вихованки гуртка «Народні ремесла» (керівник Катерина Борова).

17:58 17.12.2021

Чудеса з паперу

Днями відбулась XVI обласна виставка-конкурс «Паперовий світ», участь в якій взяли 85 учасників із різних регіонів Житомирщини. Цей захід проводиться з метою виявлення і підтримки обдарованої учнівської молоді, створення умов для самореалізації творчої особистості в сучасному суспільстві, задля збагачення її духовного потенціалу, виховання естетичного смаку, а також відродження кращих традицій українського народу. 

13:12 02.12.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень